Det talas om det ”Nya Sverige”. Det är #hathögern som slänger sig med epitetet när de vill svärta ner och baktala mitt älskade land.
Ni har alla stött på dem och om du känner dig träffad av detta inlägg så gör du det med rätta. Det är du och sådana med dig som utgör det som verkligen är det ”Nya Sverige”.
Det är du som springer mörka krafters ärenden när du baktalar mitt (och kanske ditt) land.
Du gömmer dig bakom en anonym profil med en lika patetisk och falsk profilbild som du själv. Du frodas av att hata.
Om du ens är en äkta människa och inte är avlönad av något parti, en mindre demokratisk stat eller organisation så är du en misslyckad individ. Inte i mina ögon dock utan i dina egna.
Du har gjort val i livet som du ångrar. Du har ett jobb du inte gillar, en fru eller sambo som du inte längre har något gemensamt med eller kanske lever du i ofrivillig ensamhet.
Dina sociala kontakter, där du känner att du får uppskattning, blir lyssnad på och blir sedd, är via sociala medier likt Twitter och Facebook. Du är inte ensam eller unik i din situation. Ni är många.
Du söker uppskattning och sociala ryggdunkar via likes. Ju mer extrem du är desto mer likes, desto mer uppskattning. Du inser inte att du skadar landet, dig själv och dina medmänniskor. Du tror säkert att du gör gott och innerst inne har du kanske ett gott syfte, du vill vara trygg.  Problemet är bara att du spär på otryggheten genom ditt agerande. De faktorer som faktiskt borde oroa dig ser du inte för det parti du sympatiserar med har sitt och ditt fokus någon annan stans. Det är deras fel, den yttre fienden med annan bakgrund och kultur än din.
Du orkar inte lyfta blicken och se att det är de ökande klyftorna i samhället som är den verkliga orsaken till ditt mående.

En välfärd som urholkas med försämrad och ojämställd vård, ett sjukförsäkringssystem som har dränerats på pengar och värdighet, ett hårdare arbetsklimat med en försämrad a-kassa, pensioner och pensionssystem.
Boendekostnaderna skjuter i höjden, matpriserna stiger, kostnaden för el, telefon, resor, tandläkarbesök, mat med mera stiger snabbare än din lön i reella tal. Ändå är det deras fel, de andras.
Att vi har avreglerat och sänkt skatter och att detta får konsekvenser för samhället reflekterar du inte över. Det är ju deras fel. De som borde få skulden säger att du har fått mer pengar över.
Att kostnadsökningarna överstiger det du har fått extra i plånboken reflekterar du inte över trots att du med näppe klarar din utkomst trots att du jobbar heltid och tar extrapass.
Om du som känner dig träffad får lite energi över så skulle jag bli oändligt tacksam om du tog och funderade på det jag faktiskt skrivit till dig.
Det är inte deras, ”de andras” fel. Det är den förda politiken i landet som har tagit oss hit och det parti du stödjer vill ha mer av samma vara.
Så länge du inte orkar skifta fokus och se de verkliga orsakerna och problemen så är du den bidragande orsaken till det ”Nya Sverige” och det är du som förstör landet.
/Leo Erenmalm